Reactie

Groningen-aanvoerder zoekt woorden: Pijnlijk, had ik mezelf niet voorgesteld

Groningen-aanvoerder zoekt woorden: "Pijnlijk, had ik mezelf niet voorgesteld"

07-05-2023 23:10

Na 23 jaar Eredivisie viel zondagmiddag het doek voor FC Groningen, waar iedereen die van de club houdt het erg moeilijk mee heeft. Dat geld ook voor aanvoerder Joey Pelupessy, die na afloop van het duel naar woorden moest zoeken bij RTV Noord.

Na de 1-1 tegen Go Ahead Eagles is het definitief gedaan voor Groningen. Aankomend seizoen zal de Trots van het Noorden zich moeten herpakken in de Keuken Kampioen Divisie. "Heel pijnlijk. Ik vind het moeilijk om woorden te vinden, maar als je bij een prachtige club tekent en je staat bijna een jaar later in de Keuken Kampioen Divisie… dat had ik mijzelf niet voorgesteld", begint  Pelupessy.

"Er is heel veel gebeurd. Het is niet één incident geweest. Het is een optelsom van alles", blikt de aanvoerder terug op het rampseizoen. Of hij aankomend jaar nog in Groningen speelt? "Ik moet wel. Ik heb een tweejarig contract en ik ga er vanuit dat ik hier blijf en mijn contract dien ik dan ook uit. Als dat niet het geval is, moeten we daarover spreken", besluit hij.