Eerste degradatie is een feit: SC Cambuur gaat ten onder tegen FC Utrecht

06-05-2023 21:50 Laatste update: 21:52

SC Cambuur is de eerste club die dit seizoen uit de Eredivisie degradeert. De Friese ploeg kon zaterdagavond geen vuist maken tegen FC Utrecht en leed thuis een grote nederlaag.

Cambuur verloor de laatste vijf wedstrijden op rij en kon ook tegen Utrecht niet imponeren. De bezoekers kwamen na ruim een half uur op voorsprong door een goede kopbal van Sander van de Streek. Enkele minuten later zorgde Anastasios Douvikas voor de verdubbeling van de voorsprong en gebruikte daar ook het hoofd voor.

De thuisploeg begonmet een 0-2 achterstand aan de tweede helft, maar maakte nooit aanspraak op een treffer. Doelman Robbin Ruiter ging na ruim een uur spelen flink de fout in en haalde daarna Douvikas neer. De Griek ging achter de bal staan voor een strafschop en schoot raak: 0-3. Voor Douvikas was het zijn zestiende treffer van het seizoen, waarmee de aanvaller topscorer van de Eredivisie is.

Door de nederlaag moet Cambuur volgend seizoen verder in de Keuken Kampioen Divisie. Nummer zestien Excelsior is drie wedstrijden voor het einde van het seizoen niet meer te achterhalen. De andere ploeg die dit weekend kan degraderen, FC Groningen, komt zondag in actie tegen Go Ahead Eagles.