Nieuws

Lofzang voor Gakpo: 'Cody is briljant voor ons vanaf het moment dat hij hier kwam'

Lofzang voor Gakpo: 'Cody is briljant voor ons vanaf het moment dat hij hier kwam'

27-04-2023 11:42

Jordan Henderson heeft lovende woorden over voor Oranje-international Cody Gakpo. De ervaren middenvelder van Liverpool prijst de ex-PSV'er voor het feit dat hij zich zo snel heeft aan kunnen passen aan de Premier League.

Liverpool boekte woensdagavond een 1-2 overwinning op bezoek bij West Ham United. Gakpo maakte snel na de 1-0 van Lucas Paquetá de gelijkmaker. Henderson was na afloop van het duel louter positief over de ex-PSV'er, die in de winterstop de overstap naar Engeland maakte. "Cody is briljant voor ons vanaf het moment dat hij binnenkwam", vertelt de ervaren middenvelder in gesprek met The Athletic.

"Het was voor ons als team een moeilijke periode. Hij is vrijwel de enige die op een consistent niveau gepresteerd heeft", ging de Engelse aanvoerder verder. "Hij is een geweldige speler. Hij maakt een groot verschil voor ons in wedstrijden. Cody is leergierig en werkt ontzettend hard. Ik hoop dat hij deze lijn doortrekt."

Liverpool staat met 53 punten uit 32 wedstrijden op plek zes in de Premier League. Gakpo was in vijftien Premier League-optredens goed voor zes treffers en één assist.