Transfernieuws

'Ajax-beul gaat koopoptie op PSV'er niet lichten: vertrek lijkt aannemelijk'

'Ajax-beul gaat koopoptie op PSV'er niet lichten: vertrek lijkt aannemelijk'

26-04-2023 10:45

Timo Baumgartl keert deze zomer naar alle waarschijnlijkheid terug bij PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. De Duitser wordt momenteel door de Eindhovenaren verhuurd aan Union Berlin, maar die club lijkt de koopoptie op de verdediger niet te gaan lichten.

Toch is een langer verblijf in Duitsland volgens de regionale krant niet geheel uitgesloten. Er zou nog geen definitieve beslissing zijn genomen door de ploeg die Ajax in februari nog uitschakelde in de Europa League. Union heeft een koopoptie van naar verluidt drie miljoen euro op Baumgartl, die voor het tweede seizoen op rij aan de Bundesliga-club is verhuurd.

De situatie van de voormalig jeugdinternational bij Union is uitzichtloos: na de winterstop kwam de centrumverdediger slechts driemaal in actie. Zijn laatste optreden dateert van 19 maart. Dat PSV fors verlies gaat draaien op Baumgartl, is zo goed als zeker.

In 2019 werd er nog tien miljoen euro betaald voor de stopper, maar hij wist de hooggespannen verwachtingen nooit in te lossen. Volgens het ED wil PSV afscheid nemen bij biedingen vanaf twee miljoen euro. VfB Stuttgart zou tot de geïnteresseerde partijen behoren, maar ook clubs uit Italië volgen Baumgartl - die zelf een voorkeur heeft om in Duitsland te blijven spelen - op de voet.