Nieuws

Welke spelers van Ajax en PSV missen de bekerfinale door blessure of schorsing?

Welke spelers van Ajax en PSV missen de bekerfinale door blessure of schorsing?

28-04-2023 06:45 Laatste update: 06:45

Ajax en PSV nemen het zondag tegen elkaar op in de finale van de KNVB Beker. Welke spelers maken vanwege een blessure of een schorsing in ieder geval niet hun opwachting? VoetbalNieuws somt ze op.

Kenneth Taylor (geschorst)

De middenvelder van Ajax moet de bekerfinale aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing. In de halve finale in De Kuip tegen Feyenoord leek er lang niets aan de hand voor de spelverdeler. Taylor stond niet op scherp en kon zich een gele kaart veroorloven. Zeven minuten voor rust ging Taylor op de bon voor een overtreding op Sebastian Szymanski, maar dat was dus nog zonder gevolgen. In de absolute slotfase pakte Taylor echter zijn tweede gele kaart. Na een sliding op Igor Paixao moest de middenvelder in de 96ste minuut het veld ruimen, waardoor hij geschorst is voor de bekerfinale.

Kian Fitz-Jim (blessure)

Het seizoen van Fitz-Jim zit er sinds kort op vanwege een blessure. De middenvelder verstapte zich vorige week woensdag op de training van Ajax en raakte daardoor geblesseerd aan zijn rechterenkel. Uit onderzoek bleek het om een serieuze blessure te gaan. De Amsterdammers meldden dat de verwachte revalidatie minimaal drie maanden gaat duren. Begin mei staat er een operatie te wachten voor Fitz-Jim.

Ahmetcan Kaplan (blessure)

De Turk werd afgelopen zomer voor ca. tien miljoen euro overgenomen van Trabzonspor, maar kwam nog geen minuut in actie. In zijn eerste weken bij de Amsterdammers raakte de verdediger geblesseerd aan zijn knie bij een interland voor Jong Turkije, waardoor hij maandenlang uit de roulatie lag. Toen de linkspoot eindelijk op de weg terug leek, sloeg het noodlot opnieuw toe. Kaplan werkt hard aan zijn rentree, maar wordt dit seizoen niet meer terugverwacht.

Mauro Junior (blessure)

De alleskunner van PSV liep een maart een knieblessure op bij de Eindhovenaren en kwam sindsdien niet meer in actie. De Braziliaan reisde af naar zijn thuisland voor onderzoek aan zijn knie en uit de diagnose bleek dat de middenvelder annex verdediger wekenlang zo niet maandenlang uitgeschakeld zou zijn. De bekerfinale tegen Ajax in De Kuip op 30 april komt in ieder geval te vroeg voor Mauro.