Nieuws

Genee doet Ajax-onthulling: Heb gehoord dat ze naar een Duitse trainer kijken

Genee doet Ajax-onthulling: "Heb gehoord dat ze naar een Duitse trainer kijken"

25-04-2023 10:18

Wilfred Genee heeft gehoord dat Ajax met een Duitse trainer bezig is. De bekende presentator kreeg hier hoogte van tijdens de Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax van afgelopen zondag.

Ajax stelde onlangs Sven Mislintat aan als nieuwe technisch directeur. Het hoofdtrainerschap voor volgende seizoen is een thema binnen Amsterdam, maar de Duitse bestuurder stelde tijdens zijn kennismaking met de Nederlandse media dat John Heitinga voor volgend seizoen ‘op pole position’ ligt voor die klus. Genee denkt meer te weten.

"Ik heb gisteren (zondag tijdens PSV-Ajax, red.) van een aantal mensen in het stadion gehoord dat er alweer wordt gekeken naar een Duitse trainer", onthult de presentator in het programma Vandaag Inside. Dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij Johan Derksen. "Straks komen er ook nog allemaal Duitse spelers naar Amsterdam."

Derksen vindt het niet fair richting Heitinga. "Ik vind hem niet geschikt als trainer, maar nu pushen ze hem en wachten ze af tot na de bekerfinale. Zo moet je niet omgaan met zo’n jongen. Hij kan niks aan al die aankopen doen. De mensen die het elftal samenstellen, hebben er een puinhoop van gemaakt. Het klopt nergens in het elftal en dan moet hij twee keer van PSV winnen. Dat is onredelijk."

"Als je Heitinga een goede trainer vindt en geschikt voor Ajax, dan moet je hem gewoon aanstellen. Die twee wedstrijden kan hij niks aan veranderen, want hij heeft een erfenis gekregen van een elftal dat volop in een teloorgang zit", besluit Derksen.

Aanstaande zondag staat het tweede treffen tussen PSV en Ajax in één week tijd op het programma. In De Kuip wordt de bekerfinale tussen de twee clubs afgewerkt.