Nieuws

Deze speler van Feyenoord staat op scherp tijdens de EL-return tegen AS Roma

Deze speler van Feyenoord staat op scherp tijdens de EL-return tegen AS Roma

20-04-2023 08:15 Laatste update: 08:15

Feyenoord speelt donderdagavond de return in de kwartfinales van de Europa League tegen AS Roma. Er staat veel op het spel voor de Rotterdammers, die door de goede uitgangspositie ook wel rekening moeten houden met een eventuele halve finale. Eén speler is geschorst bij het oplopen van een gele kaart. VoetbalNieuws vertelt je wie.

Mats Wieffer

Afgelopen donderdag kregen er twee spelers een gele kaart tegen Roma. Dat waren Sebastian Szymanski en Mats Wieffer. Voor de Pool was deze gele kaart niet fataal, maar voor Wieffer wel. De middenvelder maakte in het begin van de wedstrijd al een overtreding op Paolo Dybala, waardoor er een kansrijke vrije trap op een kansrijke positie voor de Italianen ontstond. Tijdens het strafschopmoment kwam Wieffer goed weg. Uiteindelijk werd hij zelfs nog de matchwinner met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Mogelijke tegenstanders in halve finale

Mocht Wieffer onverhoopt toch een gele kaart pakken en Feyenoord de volgende ronde bereiken, dan mist hij de eerste wedstrijd van dat tweeluik. De mogelijke tegenstanders in die twee wedstrijden zijn Union Sint-Gilles en Bayer Leverkusen. De eerste wedstrijd van de kwartfinale tussen die twee clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Belgen spelen donderdagavond thuis.