Nieuws

Reijnders: 'Wat Feyenoord heeft gedaan in Europa, dat moeten wij óók kunnen'

Reijnders: 'Wat Feyenoord heeft gedaan in Europa, dat moeten wij óók kunnen'

12-04-2023 08:11
1

Tijjani Reijnders kijkt uit naar het Europese tweeluik met RSC Anderlecht. De middenvelder van AZ heeft er vertrouwen in dat de Alkmaarders hoge ogen kunnen gooien in de Conference League.

"Wat Feyenoord heeft gedaan in Europa, dat moeten wij óók kunnen. Dat vertrouwen moet je hebben. Dat leeft binnen de hele club", vertelt Reijnders in gesprek met Voetbal International. "Met Anderlecht treffen we opnieuw een sterke tegenstander, dat is logisch in deze fase van de Conference League. Maar we hebben bewezen dat er internationaal progressie is geboekt."

De laatste keer dat AZ de kwartfinale van een Europees toernooi haalde was in het seizoen 2013/2014 onder Gert-Jan Verbeek. "Het is een tijd geleden dat AZ de kwartfinale van een Europees toernooi heeft bereikt. Dat is alvast gelukt, onder meer door een topclub als Lazio uit te schakelen", zegt Reijnders. "Dan mag je vertrouwen hebben in méér. Daar gaan we voor. We kunnen dit seizoen met AZ nog hele mooie dingen bereiken."

AZ speelt donderdagavond de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Conference League tegen Anderlecht. Het duel met de Belgische grootmacht begint om 21.00 uur in het Lotto Park.