Nieuws

Wormuth is klaar met veelbesproken wissel: 'Ziet dat ik het er moeilijk mee heb'

Wormuth is klaar met veelbesproken wissel: 'Ziet dat ik het er moeilijk mee heb'

09-04-2023 12:16

Frank Wormuth heeft nog één keer teruggeblikt op zijn veelbesproken keuze om Rai Vloet speeltijd te geven nadat de voetballer een dodelijk ongeluk veroorzaakte. De Duitse oefenmeester hoopt het hoofdstuk nu te hebben afgesloten.

Wormuth krijgt de vraag gesteld bij Goedemorgen Eredivisie of het inbrengen van Vloet achteraf een fout was. "Je ziet dat ik het er moeilijk mee heb. Ik heb deze week uitgebreid over deze situatie gesproken met Voetbal International. Op een gegeven moment moet het goed zijn. Ik kan niet altijd vragen beantwoorden over Rai Vloet. Ik heb ook drie kinderen verloren, ik kan voelen wat die mensen denken. Op dit moment heb ik uitgebreid erover verteld. Als iemand van buitenaf kan je heel makkelijk zeggen: het was verkeerd."

Vloet werd onlangs veroordeeld tot 2,5 jaar cel vanwege het incident. De voetballer zat met drank achter het stuur. Wormuth stelt dat hij een fout heeft gemaakt. "Ja, dat klopt. Maar kom maar eens mee in deze situatie en zie maar wat je ermee doet. Op dit moment zeg je inderdaad: het was fout. Logisch."