Nieuws

Wormuth wil veroordeelde Vloet opvangen: 'In de gevangenis zoek ik hem ook op'

Wormuth wil veroordeelde Vloet opvangen: 'In de gevangenis zoek ik hem ook op'

05-04-2023 14:43

Frank Wormuth was trainer van Heracles Almelo toen Rai Vloet anderhalf jaar geleden een dodelijk ongeluk veroorzaakte. De voetballer werd onlangs veroordeeld tot 2.5 jaar celstraf vanwege de tragedie, maar Wormuth zal Vloet blijven steunen.

Wormuth geeft in een uitgebreid interview met Voetbal International aan een goede band te hebben met Vloet. "Nog steeds, als je het aan mij vraagt. Hij was de speler die bij ons het verschil maakte, zoals jongens als Brandley Kuwas, Robin Pröpper en Cyriel Dessers dat in mijn eerste periode deden. Zeker in zijn eerste seizoen was hij fantastisch."

De trainer ging na het ongeluk op bezoek bij de speler en wilde hem terughalen bij de selectie. "Hij zat in een klein kamertje bij zijn moeder thuis. Ik dacht: als hij hier een half jaar zit, gaat-ie kapot. Het deed me denken aan mijn eigen zoon, die aan depressies lijdt. Ik wilde voorkomen dat Rai ook zo ziek werd. Ik móét deze jongen terughalen bij de ploeg, dacht ik. Alleen: daarna ging alles veel te snel."

Wormuth ontving veel kritiek nadat de trainer Vloet binnen de lijnen bracht na het dodelijke ongeluk. "Ik wilde hem helpen. Omdat ik weet wat een depressie met iemand doet. Ik had me eerst voorgenomen dat hij alleen zou trainen. Maar toen zag ik hem trainen, niet eens op honderd procent, en toen dacht ik… Ik neem hem mee… En ja, dan ben je zo in de ban van het presteren… Toen bracht ik hem in. Een grote fout. Ik zat zo in die tunnel", besluit Wormuth.