Opinie

Driessen genadeloos na afhaken Ward: 'Van der Sar en Ajax-rvc acteren hopeloos'

Driessen genadeloos na afhaken Ward: 'Van der Sar en Ajax-rvc acteren hopeloos'

31-03-2023 09:11

Valentijn Driessen heeft zo zijn bedenkingen bij de mogelijke komst van Sven Mislintat naar Ajax. De chef-voetbal van De Telegraaf zet zijn vraagtekens bij het verleden van de Duitser bij VfB Stuttgart. Ook Edwin van der Sar krijgt het zwaar te verduren.

Eerder deze ochtend werd bekend dat Ajax is doorgeschakeld naar Mislintat nu Julian Ward de boel definitief heeft afgeblazen. De sportief directeur van Liverpool zou 'desastreuze gesprekken' hebben gevoerd met de clubleiding van Ajax, waar de algemeen directeur volgens Driessen debet aan is. 'Edwin van der Sar en de rvc van Ajax acteren hopeloos in hun zoektocht naar een opvolger van Marc Overmars, die ruim een jaar geleden vertrok', begint Driessen in zijn column in De Telegraaf.

De journalist ziet dat Ajax na achter het net te hebben gevist bij zowel Alex Kroes als Ward er met Mislintat weer een nieuwe gegadigde in beeld is. Driessen zet er zijn vraagtekens bij aangezien de Duitser in zijn land bekend staat als 'belegen hippie' en 'surfboy'. Het trackrecord van Mislintat bij Stuttgart is niet over naar huis te schrijven en ook bij Arsenal zou zijn werk niet hetgeen hebben opgeleverd wat men vooraf hoopte in Londen. 'Acht door hem aangedragen aanwinsten rendeerden sportief niet en Arsenal later opzadelden met een financieel verlies van ruim 100 miljoen Engelse ponden', klinkt het. Het is de reden geweest waardoor Mislintat geen technisch directeur is geworden bij Arsenal.

Voor Arsenal en Stuttgart had Mislintat wel veel succes. De bestuurder was werkzaam als hoofdscout bij Borussia Dortmund, waar onder andere door zijn invoed Shinji Kagawa, Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang en Ousmane Dembélé werden aangetrokken. Het leverde hem destijds de bijnaam Diamantenauge (diamantenoog) op.