Reactie

Aké na dubbelslag bij Oranje: 'Was mooi geweest om eerste hattrick te maken'

Aké na dubbelslag bij Oranje: 'Was mooi geweest om eerste hattrick te maken'

28-03-2023 06:50

Nathan Aké hoopte maandagavond even dat hij een hattrick zou maken tegen Gibraltar (3-0). Het Nederlands elftal had de grootste moeite met scoren, maar de linkerverdediger ging het met twee goals vrij aardig af.

Het Nederlands elftal had de grootste moeite met het maken van doelpunten, liefst vijftig doelpogingen resulteerde in slechts drie treffers. "Het was een avond zoals we hadden verwacht, met veel kansen, maar jammer genoeg niet veel goals. Op een andere avond vallen er misschien meer", begint de verdediger in gesprek met de NOS.

Aké nam de gehele doelpuntenproductie van Oranje voor zijn rekening in de tweede helft. Een kopgoal en een ietwat gelukkig afstandsschot vlogen binnen. "Dat is niet veel vaker gebeurd", vervolgt de verdediger van Manchester City, die een verklaring heeft. "Ik denk omdat het super druk was waar de spitsen waren. Wij (verdediger en defensieve middenvelders, red.) hadden iets meer ruimte en meer kans op schoten op doel."

De twee doelpunten die Aké voor zijn rekening nam stellen hem tevreden. Even dacht hij zelfs aan een derde. "Ik ben er wel blij mee. Het zou wel mooi zijn geweest om mijn eerste hattrick in mijn carrière te maken. Helaas mocht het niet zo zijn", aldus de Oranje-international, die al uitkijkt naar de zomer. "Ik ben ervan overtuigd dat we met deze trainer een goede weg in zijn geslagen. In de zomer spelen we de wedstrijden om de Nations League en gaan we verder bouwen."