Exclusive

Wieffer maakt zich op voor eerste Oranje-minuten: bijzondere dag voor amateurclub

Wieffer maakt zich op voor eerste Oranje-minuten: bijzondere dag voor amateurclub

27-03-2023 19:58 Laatste update: 20:00

Mats Wieffer mag zich maandagavond verheugen op zijn debuut in het Nederlands elftal. De 23-jarige Feyenoorder begint in de basis voor het EK-kwalificatieduel met Gibraltar. VoetbalNieuws zet de nodige noemenswaardige feiten over de aanstaand international voor je op een rijtje.

Wieffer is pas de derde Feyenoorder in de 21ste eeuw die zijn debuut maakt in De Kuip in deze eeuw. Ruben Schaken (in 2012) en Rick Karsdorp (2016) waren de twee andere spelers die de middenvelder voorgingen.

Ook voor RKSV NEO uit Borne is maandag 27 maart 2023 een dag om nooit te vergeten. Wout Weghorst én Wieffer kwamen in het verleden uit namens de jeugdtak van de amateurvoetbalclub. Beide voetballers beginnen tegen Gibraltar in de basis.

De carrière van Wieffer voltrekt zich in sneltreinvaart. Op 8 september debuteerde hij in de Europa League, om pas drie dagen later in de Eredivisie te debuteren. Pas op 15 januari stond Wieffer voor het eerst in de basis bij een Feyenoord-competitieduel, waar zijn basisdebuut in de Europa League pas van 9 maart dateert.

Vorig seizoen verdedigde de spelverdeler nog de clubkleuren van Excelsior. Dat het snel kan gaan, onderstreept deze statistiek: op 26 maart 2022 speelde Wieffer nog tegen Helmond Sport. Tijdens de 3-0 zege was hij goed voor een doelpunt en een assist. De aftrap tegen Gibraltar is maandagavond om 20.45 uur. De wedstrijd volg je in het liveblog van VoetbalNieuws.