Nieuws

'Turkse topclubs willen De Jong: Barcelona-aanvaller heeft andere stap voor ogen'

'Turkse topclubs willen De Jong: Barcelona-aanvaller heeft andere stap voor ogen'

06-01-2022 12:29

Luuk de Jong weet zich in de concrete belangstelling van de topclubs Fenerbahçe en Besiktas. De aanvaller lijkt niet van plan te zwichten voor de avances vanuit Turkije en maakt liever de overstap naar de Premier League.  

Diario SPORT verzekert dat De Jong 'geen bezwaar maakt tegen een vertrek bij FC Barcelona'. Het medium weet dat de boomlange spits onwelwillend staat tegenover een overstap naar de Süper Lig: de Nederlander heeft zijn zinnen gezet op een herkansing in de Premier League.  

In het seizoen 2013/14 kwam de nu 31-jarige Oranje international tot twaalf optredens namens Newcaslte United in de Premier League, waarin hij niet tot scoren kwam. 'De Jong weet dat hij een club moet vinden die de helft van zijn salaris overneemt en dat hij er goed op staat dankzij zijn laatste optredens in de hoofdmacht van de Blaugranas', schrijft de Spaanse krant.  

'Het vertrek van De Jong is de sleutel tot het aantrekken van een nieuwe spits.' Daarnaast moet het vertrek van de 38-voudig international ervoor zorgen dat talenten als Nico en Gavi definitief overgeheveld kunnen worden naar het eerste elftal van FC Barcelona.