Reactie

Memphis vond ontslag Koeman bij Barcelona onterecht: 'Heb daar geen respect voor'

Memphis vond ontslag Koeman bij Barcelona onterecht: 'Heb daar geen respect voor'

24-03-2023 11:30

Memphis Depay is niet te spreken over de manier waarop bondscoach Ronald Koeman in 2021 werd ontslagen bij FC Barcelona. Koeman haalde de aanvaller in datzelfde jaar naar Camp Nou, maar lang duurde de samenwerking niet. Inmiddels treffen beide heren elkaar weer bij het Nederlands elftal.

Koeman werd in augustus 2020 aangesteld als trainer van Barcelona. Hij was op dat moment nog bezig aan zijn eerste periode als bondscoach van Oranje, maar had een clausule in zijn contract opgenomen om tussendoor te mogen vertrekken naar zijn droomclub. De verbintenis duurde in totaal net iets meer dan een jaar. Koeman won de Copa del Rey, maar werd uiteindelijk wegens tegenvallende resultaten ontslagen. "De manier waarop Ronald is behandeld bij Barcelona, is niet oké", aldus Memphis in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb daar echt geen respect voor. Koeman is een trainer met klasse en een fantastisch persoon. Dit verdiende hij zeker niet."

Hij moest begin dit jaar zelf ook vertrekken bij Barcelona, omdat hij mede door blessures weinig tot geen speelminuten maakte in de hoofdmacht. Hij vond zijn geluk terug bij Atlético Madrid, dat hem een contract tot medio 2025 aanbood. "Natuurlijk was het een teleurstelling, maar dat hoort erbij. In voetbal ga je gewoon weer door. Soms gaan de dingen heel snel, ik had amper tijd om te verhuizen. Maar ik voel me steeds fitter in Madrid, speel ook steeds meer. Ik heb een bepaald soort training nodig om fysiek in optimale staat te zijn. Bij Barcelona ging dat niet altijd goed, bij Atlético wel. De manier van werken past perfect bij mij. Je kunt je wel voorstellen hoe dat gaat onder Diego Simeone: die wil alles vóluit, met heel veel passie. Ik merk aan alles dat ik daar sterker van word."

Het Nederlands elftal staat vrijdagavond in de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatie in het Stade de France tegenover vice-wereldkampioen Frankrijk. Memphis is inmiddels niet meer weg te denken uit de basis van Oranje, maar volgens hem was dat een aantal jaren geleden tijdens Koemans eerste periode wel anders. "Hij vond dat ik erbij liep alsof ik al jaren in het Nederlands elftal speelde, terwijl ik net kwam kijken. Ik was nog jong hè. Het is daarna helemaal goed gekomen."