Nieuws

Barcelona-beleid kan op weinig goedkeuring rekenen: 'Waar is Financial Fair Play?'

Barcelona-beleid kan op weinig goedkeuring rekenen: 'Waar is Financial Fair Play?'

05-01-2022 19:35 Laatste update: 20:15

FC Barcelona presenteerde maandag Ferran Torres, die voor 55 miljoen euro overkwam van Manchester City. Valencia-trainer José Bordalás kijkt afkeurend naar de handelswijze van de noodlijdende Catalaanse club en vraagt zich af of de club zich wel aan de Financial Fair Play-regels houdt. 

Bordalás zelf kan weinig uitgaven permitteren, wegens de financiële situatie bij de club uit de sinaasappelstad. De Spaanse oefenmeester laakt de activiteit van FC Barcelona op de transfermarkt op de persconferentie voorafgaand aan het duel in de strijd om de Copa del Rey met Cartagena. "Barça heeft een schuld van 300 miljoen, maar heeft Ferran Torres gehaald voor 55 miljoen en gaat Morata en zelfs Haaland kopen volgens de president. Waar is de Fair Play?", steekt de 57-jarige oefenmeester van wal.  

"Als we een grote club willen zijn, moeten we spelers aantrekken", concludeert Bordalás. "Bij FC Barcelona hebben ze nu Xavi en hebben ze gezien dat ze niet meer bij de beste clubs van Spanje behoren. Hij plaatst zich niet voor de volgende Champions League-ronde. Wonderen in het voetbal zijn erg zeldzaam."