Nieuws

'Groningen wil hoofdscout van Ajax na zeven jaar terughalen naar de Euroborg'

'Groningen wil hoofdscout van Ajax na zeven jaar terughalen naar de Euroborg'

21-03-2023 07:52

FC Groningen gaat een poging wagen om Henk Veldmate (rechts op de foto) bij Ajax los te weken. De Trots van het Noorden wil de hoofdscout van de regerend landskampioen na zeven jaar terughalen.

FC Groningen-directeur Wouter Gudde stelt in gesprek met De Telegraaf dat Veldmate op de radar staat bij de club. De scout is in het bezit van een aflopend contract bij Ajax, terwijl er bij Groningen voor hem een technische functie in het vat zit.

Gudde benadrukt dat de terugkeer van Veldmate nog altijd geen uitgemaakte zaak is. "Daar kan ik nu echt niet op antwoorden", klinkt het. "Dat Henk eerder veel heeft betekend op dat gebied, kan ik heel moeilijk ontkennen. Zo lang er niets rond is, kan ik niet op namen ingaan."

Voordat Veldmate naar Ajax verkaste, was hij ruim 25 jaar werkzaam bij FC Groningen. Tussen 1995 en 2016 bekleedde hij verschillende rollen, vooral als directeur spelerszaken. In Amsterdam gold hij als een nauwe partner van voormalig technisch directeur Marc Overmars. Veldmate ontdekte veel spelers in Zuid-Amerika.