Nieuws

Makkelie: 'Als ik de wedstrijd opnieuw zou doen, zou ik hem weer niet geven'

Makkelie: 'Als ik de wedstrijd opnieuw zou doen, zou ik hem weer niet geven'

19-03-2023 18:57
6

Danny Makkelie heeft gereageerd op de discutabele momenten tijdens de Klassieker. De arbiter gaf geen tweede gele kaart aan Quilindschy Hartman en liet Oussama Idrissi ook ontsnappen na een charge op Owen Wijndal.

De scheidsrechter wilde na afloop alleen ingaan op de kwestie van Hartman. "In zo'n situatie moet de schedsrechter beoordelen of er sprake is van een onvoorzichige overtreding of een onbesuisde overtreding", vertelt Makkelie bij ESPN. "De Feyenoord-speler steekt alleen zijn been uit. Dat is een onvoorzichtige overtreding. Wanneer het het dan wél geel zou kunnen zijn? Als hij met die overtreding een veelbelovende aanval eruit haalt."

"Maar in dit geval was het op eigen speelhelft van Ajax, aan de zijlijn, ver van de goal en er zijn nog verdedigers van Feyenoord op hun eigen speelhelft", vervolgt Makkelie. "Dit is voor mij geen gele kaart. En niet alleen voor mij, maar voor al mijn collega's. Ik ben ook een internationale scheidsrechter en ook dáár geef ik zo'n gele kaart niet. Als ik de wedstrijd opnieuw zou doen, zou ik hem weer niet geven. Mensen zeggen dan: dit is een tweede gele kaart. Maar ik zou er ook geen eerste voor geven", besluit de arbiter.