PEC pakt volle buit tegen Willem II, NAC en De Graafschap winnen overtuigend

10-03-2023 21:58 Laatste update: 22:18

PEC Zwolle heeft het uitduel met Willem II winnend afgesloten. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won met 1-3 in Tilburg. De Graafschap en NAC Breda wonnen op hun beurt de wedstrijden met duidelijke cijfers.

Willem II - PEC Zwolle 2-3
PEC leek al na 25 minuten de buit binnen te hebben in Tilburg. Haris Medunjanin en Apostolos Vellios zorgden al snel voor een 0-2 voorsprong, maar na een half uur spelen bracht Erik Schouten de 1-2 op het scorebord. Tien minuten voor tijd tekende Medunjanin met zijn tweede treffer van de avond de 1-3 aan en dus kon de zege niet meer uit Zwolse handen glippen. In de slotfase maaktde Michael de Leeuw nog wel de 2-3, maar verder kwam Willem II niet meer.

NAC Breda - MVV Maastricht 4-1
Elías Már Ómarsson scoorde in zijn eerste vijf wedstrijden voor NAC nog niet, maar bracht daar tegen MVV verandering in. De aanvaller schoot NAC na twintig minuten spelen op voorsprong, maar zag even later Rubben van Bommel op heerlijke wijze de gelijkmaker binnenschieten. Nog voor rust stelde de thuisploeg orde op zaken door via Ómarsson en Jort van der Sande de 2-1 en 3-1 aan te tekenen. In de tweede helft maakte de IJslander zijn hattrick compleet en dus eindigde het duel in 4-1.

FC Dordrecht - De Graafschap 0-4
De Graafschap had vrijdagavond geen kind aan Dordrecht en kwam voor rust op 0-2 door treffers van Giovanni Korte en Camiel Neghli. De Superboeren waren veel te sterk voor de thuisploeg, dat helemaal niets had in te brengen. De Graafschap liep in de tweede helft uit naar 0-4 door doelpunten van Mees Kaandorp en Alexander Büttner.