Nieuws

Alderweireld vindt het na 127 interlands genoeg geweest en stopt bij België

Alderweireld vindt het na 127 interlands genoeg geweest en stopt bij België

06-03-2023 10:53 Laatste update: 10:58

Toby Alderweireld is international af. Na 127 interlands zegt de centrale verdediger van Royal Antwerp FC in een afscheidsvideo zich louter op het clubvoetbal te gaan richten.

Tijdens zijn rijke interlandloopbaan was de derde plek op het WK van 2018 het hoogtepunt voor Alderweireld in het shirt van de Rode Duivels. Op dat eindtoernooi speelde de mandekker met een verleden bij Ajax alle duels. Uiteindelijk duurde de interlandloopbaan voor de Belg liefst veertien jaar: in 2009 debuteerde hij voor de nationale ploeg. 

Op het afgelopen teleurstellend verlopen WK in Qatar was Alderweireld andermaal een vaste waarde. Het 0-0 gelijkspel tegen Kroatië in de groepsfase blijkt nu het laatste optreden van de verdediger namens het Belgische nationale elftal. De stopper eindigde in de groepsfase als derde, waardoor een vroege uitschakeling al snel een feit was.

In de video, geproduceerd door zowel de voetbalbond van België en Alderweireld, wordt de hoofdrolspeler beelden van zichzelf in het shirt van zijn vaderland getoond. De verdediger wordt emotioneel bij het zien van het videomateriaal. 'Bedankt voor alles, Toby', luidt het veelzeggende bijschrift.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Belgian Red Devils (@belgianreddevils)