Nieuws

Alves had twee jaar geleden al contact met Barcelona over een terugkeer

Alves had twee jaar geleden al contact met Barcelona over een terugkeer

31-12-2021 14:07 Laatste update: 14:29

Dani Alves gaf in een uitgelekt WhatsApp-screenshot met ex-voorzitter Josep Maria Bartomeu uit 2019 aan graag terug te willen keren bij FC Barcelona. In een eerder stadium verklaarde de Braziliaanse routinier nooit bij de Blaugranas te willen terugkeren onder het bewind van Bartomeu. Uit de printscreen blijkt dat dat dus niet helemaal klopt.  

De Spaanse journalist Víctor Malo laat op Twitter weten te beschikken over de conversatie tussen de voormalig preses en Alves. Hij voegt het gesprek als bijlage bij zijn Tweet, waarin Alves stelt 'terug naar huis te willen om als Barça-speler mee te doen aan het WK 2022.' Bartomeu liet weten open te staan voor de terugkeer van de voormalig steunpilaar en verzocht de Braziliaan zich te melden bij Éric Abidal, die toen de rol van technisch directeur vervulde.  

'Laten we onze trots opzijschuiven, we weten allebei dat we elkaar nodig hebben', schreef Alves. In reactie op het bericht van Malo heeft de rechtsback gereageerd op het vermeende gesprek tussen hem en Bartomeu. 'Degenen die werkelijk begaan zijn met Barça doen alles wat nodig is... Het leven weet wie het verdient en wie niet. Sorry en bedankt', reageert de verdediger – wiens prijzenkast uitpuilt – enigszins cryptisch op de Tweet.