Nieuws

'Nagenoeg alle Engelse topclubs in de slag om de handtekening van Kessié'

'Nagenoeg alle Engelse topclubs in de slag om de handtekening van Kessié'

31-12-2021 12:12 Laatste update: 14:19

Franck Kessié loopt medio 2022 uit zijn contract bij AC Milan. Ondanks verwoede pogingen van de Rosonneri om zijn aflopende verbintenis te verlengen, weigert de Ivoriaan bij de tekenen. De middenvelder staat in de interesse van Liverpool en maakt graag de overstap naar de Premier League.

De steunpilaar van de nummer twee van de Serie A wordt veelvuldig gelinkt aan diverse topclubs in de Premier League. Waar eerder de namen van Manchester United, het ambitieuze Newcastle United, Arsenal en Tottenham Hotspur aan Kessié werden gelinkt, schijnt nu ook Liverpool in de markt de zijn voor hem. Het Italiaanse persbureau ANSA rept over een 'zeer aantrekkelijk voorstel' van The Reds.  

Manager Jürgen Klopp ziet de krachtpatser als welkome versterking voor zijn team. Georginio Wijnaldum verliet afgelopen zomer transfervrij Liverpool voor een avontuur bij Paris Saint-Germain en er werd geen opvolger voor hem gehaald. Kessié wordt beschouwd als geschikte opvolger van de Oranje-international.  

Kessié groeide al snel na zijn komst uit tot basisspeler bij de Italiaanse grootmacht. In 2019 maakte hij de gang van Atalanta Bergamo naar de modestad voor 24 miljoen euro. Met zijn aflopende verbintenis, lijkt het erop dat AC Milan niets van de betaalde transfersom gaat terugzien van de Ivoriaanse international. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!