Nieuws

PSV oogt vertrouwd: 'Sterkhouder keert terug, slecht nieuws voor Teze en Obispo'

PSV oogt vertrouwd: 'Sterkhouder keert terug, slecht nieuws voor Teze en Obispo'

25 februari - 10:33

Ibrahim Sangaré keert hoogstwaarschijnlijk snel weer terug in de basis bij PSV. De Ivoriaanse middenvelder moest de afgelopen twee wedstrijden wegens ziekte voorbij laten gaan, maar zou in de kraker tegen FC Twente van aanstaande zondag weer inzetbaar kunnen zijn. Daardoor ziet de vermoedelijke opstelling van de Eindhovenaren er weer vertrouwd uit.

PSV werd afgelopen donderdag in de tussenronde van de Europa League uitgeschakeld door Sevilla. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij won dan weliswaar met 2-0, maar gezien de 3-0 nederlaag in Spanje bleef een echte comeback uit. De zondag daarvoor werd er in de competitie met 2-2 gelijk gespeeld op bezoek bij FC Utrecht. Een teleurstellende vierde plaats in de ranglijst was daarvan het gevolg. Het gat met koploper Feyenoord bedraagt nu maar liefst zes punten.

In beide gevallen koos Van Nistelrooij voor Guus Til als vervanger van Sangaré, om vervolgens Xavi Simons voorin op te stellen en de balans te bewaken met respectievelijk Mauro Júnior en Erick Gutiérrez. Het Algemeen Dagblad verwacht dat dat met de terugkeer van de beresterke Sangaré niet meer het geval zal zijn. Bovendien zou winterse aanwinst Fábio Silva een basisplaats hebben afgedwongen. Daarnaast lijkt er met André Ramalho en Jarrad Branthwaite een nieuw centraal verdedigend duo geboren. 'Daarin lijkt hij (Van Nistelrooij, red.) niet veel meer te willen wisselen, wat slecht nieuws zou betekenen voor Armando Obispo en Jordan Teze', zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Mauro Júnior, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Sangaré, Simons, Veerman; Bakayoko, De Jong, Silva.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!