Nieuws

Marcelo looft Zidane: 'Hij had het nooit over zijn eigen prestaties als speler'

Marcelo looft Zidane: 'Hij had het nooit over zijn eigen prestaties als speler'

25-02-2023 00:05

Marcelo kijkt met een tevreden blik terug op zijn lange carrière bij Real Madrid en zou altijd Zinedine Zidane als hoofdtrainer kiezen. Volgens de Braziliaan was de Fransman ondanks zijn geweldige carrière nederig en dat zorgde voor een hoop motivatie bij de spelersgroep.

Marcelo heeft inmiddels zijn avontuur bij Olympiakos afgesloten en is sinds deze week speler van Fluminense, waar zijn carrière voor het eerst begon. Marcelo sprak met ESPN over zijn carrière en blikt onder meer terug naar Real Madrid. Zidane was tussen 2016 en 2018 en tussen 2019 en 2021 hoofdtrainer bij De Koninklijke. "Ik zou altijd Zidane kiezen om een groep te managen", meent Marcelo.

"Volgens mij was het in 2016. Doelman Kiko Casillas speelde 25 wedstrijden en eerste keus Keylor Navas was daar blij mee. Veel spelers wisselden elkaar af in lastige wedstrijden zodat iedereen blij bleef en speeltijd kreeg. Dat kan alleen een geweldige manager, iedereen blij houden", meent Marcelo. "Zizou had het ook nooit over zijn eigen prestaties als speler. Daar hadden wij zo veel respect voor. Om een carrière als de zijne te hebben en dat voor je te houden, dat zorgde voor een hoop motivatie in de spelersgroep."