Nieuws

Rangnick passeert Van de Beek ondanks wisselingen: 'Het sorteerde effect'

Rangnick passeert Van de Beek ondanks wisselingen: 'Het sorteerde effect'

31-12-2021 11:28

Donny van de Beek bleef donderdagavond tegen Burnley wederom negentig minuten op de bank bij Manchester United. Hoewel Ralf Rangnick de nodige wisselingen toepaste, kreeg de Nederlander geen kans van de manager. 

Van de Beek zag lijdzaam toe hoe Nemanja Matic naast Scott McTominay fungeerde als defensieve middenvelder, terwijl Bruno Fernandes ook ontbrak in het elftal van Manchester United. De thuisploeg won met 3-1 van laagvlieger Burnley en Rangnick heeft daarom ook geen spijt van zijn keuzes. "We wisten dat het niet makkelijk zou worden tegen Burnley, vooral in fysiek opzicht. Daarom wilde ik graag frisse spelers in het veld hebben. De wijzigingen sorteerden effect. De juiste spelers stonden op de goede posities", stelt de United-manager op de persconferentie na afloop van het duel, geciteerd door Sky Sports.

The Red Devils stonden na 35 minuten al met 3-0 voor. "Of dit onze beste eerste helft was sinds ik bij de club ben? In aanvallend opzicht zou ik zeggen: ja. Telkens als we de bal op de helft van Burnley hadden, deden we precies wat we moesten doen. We vonden de juiste mensen en ruimtes en passeerden spelers in één-tegen-één-situaties."