Breaking news

Feyenoord loot Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Europa League

Feyenoord loot Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Europa League

24-02-2023 12:17 Laatste update: 12:28
1

De ploeg die Feyenoord treft in de achtste finale van de Europa League is bekend. De Rotterdammers nemen het op tegen het Oekraïense FC Shakhtar Donetsk

De mannen van trainer Arne Slot konden door de eerste plaats in de groepsfase de tussenronde van de Europa League overslaan. Die ronde bleek voor Ajax en PSV uiteindelijk fataal, waardoor Feyenoord de enige Nederlandse hoop is in het tweede toernooi van de UEFA. In de achtste finale moeten de Rotterdammers zich zien te ontdoen van Shakhtar Donetsk. 

Shakhtar nam wél deel aan die tussenronde in de Europa League. Daarin ontdeed het zich pas na penalty’s van het Franse Stade Rennes. In eigen huis wonnen de Oekraïners met 2-1 van de Fransen. In Frankrijk werd het ook 2-1 en daar kwam in de verlenging geen verandering in.

Het eerste duel zal plaats gaan vinden op 9 maart en de return een week later op de 16e. In 2017/2018 stonden de Rotterdammers voor het laatst tegenover Shakhtar. In 2017/2018 in de groepsfase van de Champions League werd het 1-2 in De Kuip en 3-1 in Oekraïne.