Frankrijk draait het helemaal om en staat in Nations League-finale

08-10-2021 09:18

Frankrijk speelt zondagavond in de finale van de Nations League tegen Spanje. Les Bleus kwamen in de halve finale tegen België met 2-0 achter, maar rechtten de rug in de tweede helft en klaarden het klusje alsnog.

Onze zuiderburen speelden een ijzersterke eerste helft en dat was te danken aan Romelu Lukaku. De sterke spits was betrokken bij het opzetten van veel Belgische aanvallen, maar bij de 1-0 van Yannick Carrasco keek hij toe. De vleugelaanvaller deed het namelijk helemaal zelf en verraste Hugo Lloris, de keeper der Fransen, in de korte hoek.

Nog voor rust werd de score verdubbeld door de Rode Duivels en die goal maakte Lukaku wel zelf. Hij verschafte zich de ruimte in het strafschopgebied en kegelde in de korte hoek binnen, waardoor de Belgen de finale al konden ruiken. In de tweede helft viel de wedstrijd echter volledig de andere kant op en dat was dan weer de verdienste van Kylian Mbappé.

De rappe aanvaller van Paris Saint-Germain vond na een ruim uur spelen Karim Benzema op de rand van het strafschopgebied, waarna laatstgenoemde zich losdraaide en de verre hoek vond: 1-2. Even later werden de bordjes zelfs in evenwicht gezet toen de scheidsrechter naar de stip wees voor een overtreding op Antoine Griezmann. Mbappé schoot de pingel stijf in de kruising.

Het spannende treffen leek lang af te stevenen op een verlenging, maar in de slotfase ging het alsnog helemaal los. België dacht even alsnog met de zege te gaan lopen in minuut 89 toen Lukaku een voorzet van Carrasco tot goal promoveerde, maar de spits stond millimeters buitenspel. De treffer van Théo Hernández aan de andere kant, luttele tellen later, telde wel en dat was de winnende.