Nieuws

Deur staat wagenwijd open voor Messi: 'Al gezegd dat Barcelona Messi's thuis is'

Deur staat wagenwijd open voor Messi: 'Al gezegd dat Barcelona Messi's thuis is'

23-02-2023 11:09

De deur van FC Barcelona staat nog altijd wagenwijd open voor Lionel Messi, heeft voormalig ploeggenoot Xavi Hernández aangegeven. Een hereniging tussen de twee zielsverwanten lijkt dan ook een stapje dichterbij te komen.

Afgelopen woensdag kwam naar buiten dat Messi momenteel gesprekken voert met Barcelona-voorzitter Joan Laporta en Xavi zelf. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de Europa League-kraker met Manchester United werd de Spaanse oefenmeester naar de situatie gevraagd.

"Ik heb al gezegd dat Barcelona Messi's thuis is. De deur staat altijd open voor hem", begon Xavi, die de bal bij Messi legt. "Het zal vooral van hem afhangen, van hoe hij zijn toekomst voor zich ziet en ook van hoe het past met de club. Maar voor de beste voetballer ter wereld en aller tijden is er hier altijd een plekje voor hem."

Of Messi daadwerkelijk bij Barcelona zal terugkeren, zal ervan afhangen. Volgens eerdere Franse berichtgeving zou de Argentijn dicht bij een contractverlenging bij Paris Saint-Germain staan, maar staan die gesprekken nu on-hold.