Nieuws

Klopp kijkt uit naar herhaling van finale: 'Deze momenten moeten we koesteren'

Klopp kijkt uit naar herhaling van finale: 'Deze momenten moeten we koesteren'

20-02-2023 14:42

Jürgen Klopp leeft met vertrouwen toe naar de kraker tegen Real Madrid in de Champions League. De Duitser wil vooral dat zijn spelers genieten van de reprise van de finale in het miljardenbal van het afgelopen seizoen.

Op 28 mei 2022 ging De Koninklijke dankzij een 0-1 overwinning op met de Champions League aan de haal. Dit seizoen kwakkelt Liverpool, maar vertoont het de afgelopen tijd beterschap. "Ik ben heel blij dat we dit spel nu spelen, in plaats van hoe we een aantal weken terug speelden", zegt Klopp op het persmoment. "We moeten twee superwedstrijden spelen om door te komen. Als we niet ons best doen, hebben we geen kans."

De manager benadrukt dat The Reds, in de groepsfase sterker dan Ajax en Rangers FC, hard hebben moeten werken om de achtste finale te bereiken. "We moeten deze momenten koesteren. Ik verwacht een Anfield op zijn tenen en ik hoop dat we samen zullen strijden", zegt hij over het duel dat dinsdagavond om 21.00 uur begint.

In de afgelopen vijf jaar was Liverpool drie keer Champoins League-finalist en Real twee keer. "Normaal gesproken is het zo dat als je naar de finale wil, je of ons of hen moet uitschakelen. Nu spelen we tegen elkaar, dus laten we zien wie er door kan gaan."

Aanvaller Darwin Núñez viel tegen Newcastle United (0-2 zege) nog uit met een schouderblessure, maar begint mogelijk 'gewoon' tegen Los Blancos. "Er is een kans. Met alle scenario's houden we rekening. We moeten kijken hoe hij omgaat met de pijn en op basis daarvan maken wij een beslissing."