Nieuws

Kuyt heeft vertrouwen in Gakpo en ziet landgenoot excelleren: 'Clublegende'

Kuyt heeft vertrouwen in Gakpo en ziet landgenoot excelleren: 'Clublegende'

20-02-2023 11:36 Laatste update: 12:01

Dirk Kuyt heeft alle vertrouwen in Cody Gakpo bij Liverpool. Daarnaast heeft de voormalig aanvaller van The Reds enkel lovende woorden voor Virgil van Dijk en kijkt hij uit naar het treffen met Real Madrid.

Kuyt speelde zelf jaren voor Liverpool en kwam in totaal tot 285 optredens voor de huidige ploeg van Van Dijk en Gakpo. In gesprek met Voetbal International vertelt de aanvaller dat het niveau in de Premier League hoog is en dat het logisch is dat spelers in het begin moeten aanpoten. "Voor de nieuwe jongens, zoals Cody Gakpo en Darwin Núñez, is het nog een kwestie van wennen aan de Premier League en de speelwijze van Klopp. In mijn eerste maanden bij Liverpool verloor ik ook zes, zeven kilo, puur door de intensiteit van het Engelse voetbal", begint Kuyt. "Thiago Alcântara behoorde voor zijn komst bij Liverpool al tot de beste middenvelders van Europa, maar zelfs hij moest opnieuw zijn draai zien te vinden in Engeland."

Zelf staat Kuyt te boek als een toonaangevende speler op Anfield. De Nederlander ziet in zijn landgenoot echter ook een grootheid van de club. "Virgil is voor mij de meest succesvolle Nederlander ooit bij Liverpool, al heeft Gini ook veel prijzen gewonnen met de club", stelt Kuyt. "Met Virgil kun je ver op de helft van de tegenstander spelen: hij heeft het vermogen om met dertig, veertig meter in de rug te verdedigen en kan alsnog iets corrigeren met zijn snelheid. In de lucht is hij ook onverslaanbaar. Virgil is echt een rustpunt. Als hij niet speelt, zie je dat Liverpool het verdedigend lastig heeft."

Dinsdagavond neemt Liverpool het in eigen huis op tegen Real Madrid. Kuyt hoop dat zijn voormalige ploeg het voor elkaar krijgt om voor het eerst sinds 2009 weer te winnen van de Spanjaarden. "Real is net als Liverpool niet in topvorm, maar in Europa kunnen ze boven zichzelf uitstijgen. Hopelijk wordt het net zo’n magische avond voor Liverpool als in 2009. Ik ga het dit keer voor de tv beleven. Misschien ben ik er wel bij als ze de return in Santiago Bernabéu spelen."