Nieuws

'Slot kan gebruikmaken van clausule, Feyenoord moet salarisplafond doorbreken'

'Slot kan gebruikmaken van clausule, Feyenoord moet salarisplafond doorbreken'

20-02-2023 07:26

Arne Slot kan in de zomer gebruik maken van een clausule in zijn contract. Feyenoord moet daarom de komende maanden een belangrijk besluit nemen over de trainer, die tot 2025 vastligt in Rotterdam.

In de winter meldden onder meer Leeds United zich al voor de succesvolle coach van de Rotterdammers. Slot bereikte tot dusver de finale van de Conference League en gooit ook dit seizoen hoge ogen met Feyenoord: de Rotterdammers moesten in de zomer vrijwel van voren af aan beginnen met een nieuwe spelersgroep en staan na 22 speelrondes nog altijd bovenaan in de Eredivisie

Het succes van Slot en de interesse die daar op volgt, zorgt echter voor de nodige kopzorgen in Rotterdam. Slot mag in de zomer gebruik maken van een clausule en vertrekken, meent De Telegraaf. Leeds bood Slot een jaarsalaris van ongeveer 4.5 miljoen euro per jaar en met een mogelijke landstitel in het verschiet is de kans alleen maar groter dat andere clubs zich met een nog hoger salaris melden.

Wil Feyenoord een dergelijk bod doen, dan moet het salarisplafond worden doorbroken in Rotterdam. 'Maar wat Slot als coach met beperkte investeringen qua entertainment biedt, heeft geen enkele andere coach in de afgelopen decennia kunnen leveren', meent de krant.