Nieuws

Dilrosun baalt van eigen goal, maar looft strijdlust: 'Zware wedstrijd gewonnen'

Dilrosun baalt van eigen goal, maar looft strijdlust: 'Zware wedstrijd gewonnen'

19-02-2023 08:33

Javairô Dilrosun kende een ongelukkig optreden in De Kuip zaterdagavond tegen AZ. De gelegenheidsmiddenvelder scoorde in eigen doel, maar herpakte zich in de tweede helft.

Dilrosun stond door de schorsing van Orkun Kökçü als aanvallende middenvelder gepositioneerd tegen AZ. "Het was moeilijk om de ruimtes te kunnen vinden. AZ stond heel diep en de buitenspelers hielpen de middenvelders. Het belangrijkste is dat ik het team heb geholpen door op die positie te spelen", vertelt de aanvaller bij ESPN over zijn tijdelijke positie. "We moesten ons voorbereiden op een moeilijke wedstrijd. Het was ook een zware wedstrijd, maar het is belangrijk dat we die hebben gewonnen."

Bij de enige tegentreffer van Feyenoord zag Dilrosun er niet sterk uit. De vleugelspeler kopte de bal achterwaarts in eigen doel en zette zijn ploeg op achterstand. "Ik stond te hoog waardoor ik weer naar achter moest. Ik dacht ook dat iemand achter me kwam van AZ en dat ik moest koppen", verklaart de 24-jarige Amsterdammer zich nader. "We laten onze koppen niet hangen als we achter staan. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, we speelden beter dan AZ. Dat zie je in de wedstrijd. We hebben het tot laat spannend gehouden."