Nieuws

De coach snapt Noa en geeft hem vrijheid, dat heeft hij nodig om te presteren

"De coach snapt Noa en geeft hem vrijheid, dat heeft hij nodig om te presteren"

18-02-2023 16:00

Noa Lang heeft het licht weer gezien bij Club Brugge. De Nederlandse aanvaller was lange tijd uit de gratie geraakt na zijn blessure, maar wordt inmiddels weer opgemerkt door trainer Scott Parker.

Nourdin Boukhari was vroeger speler bij Ajax, maar is inmiddels stiefvader van de aanvaller. "De coach snapt Noa en geeft hem vrijheid. Dat heeft hij nódig om te presteren", meent de oud-voetballer tegenover Het Laatste Nieuws. "Zó een talent moet vrijuit kunnen spelen, zonder dat hij te veel moet nadenken. Kijk, alle grote ploegen hebben een ster rond wie ze hun team bouwen. Dat zijn speciale spelers voor wie de hele ploeg meters maakt. En zodra ze de bal hebben, weten ze wie aan te spelen."

Lang raakte vlak voor de zomertransferperiode geblesseerd en miste onder meer de groepsfase van de Champions League, waarin Club Brugge een geweldig resultaat neerzette. Blauw-Zwart staat vierde in de Jupiler Pro League en speelt op 7 maart de return in de Champions League tegen Benfica. De ploeg van Roger Schmidt won het eerste onderonsje met 0-2.