Nieuws

Fanatieke Reijnders blikt terug op tackle op Brobbey: 'Dat was veel te hard'

Fanatieke Reijnders blikt terug op tackle op Brobbey: 'Dat was veel te hard'

18-02-2023 13:02

Tijjani Reijnders maakt momenteel grote indruk bij AZ. De 24-jarige middenvelder staat zaterdagavond in De Kuip voor een absolute topwedstrijd tegen koploper Feyenoord. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt hij hoe zijn vader hem gemotiveerd heeft om het beste uit zichzelf te halen en kijkt hij terug op momenten waarop zijn enthousiasme hem soms parten speelde, zoals bij de harde tackle op Brian Brobbey in de thuiswedstrijd tegen Ajax.

"Dat was wel een kantelpunt", aldus Reijnders over de lessen van zijn vader. "Het heeft geholpen. Ik ben harder gaan werken, ging met meer lef spelen en kwam uiteindelijk toch bij de selectie. Een jaar later zat ik bij het eerste elftal."

Prestaties die ervoor hebben gezorgd dat hij in 2017 een transfer verdiende naar AZ. Inmiddels staat Reijnders met de Alkmaarders op de tweede plaats in de Eredivisie. "We hebben een team met veel potentie. We kunnen er een mooi seizoen van maken als we zo hoog mogelijk eindigen." Topwedstrijden maken volgens hem bovendien iets extra's los. "Thuis tegen Ajax heb ik mijn record gehaald van de meest gelopen kilometers. Zo'n wedstrijd vraagt veel van je. Juist dan wil je laten zien dat je beter bent."

Drive en fanatisme die er soms ook wel eens voor zorgen dat Reijnders over de schreef gaat. Zoals in de thuiswedstrijd tegen Ajax van eerder dit seizoen bijvoorbeeld (2-1), toen hij Brobbey een doodschop verkocht. "Dat was veel te hard", zo erkent hij nu. "Ik wilde de counter eruit halen en kwam gewoon te laat. Ik kwam goed weg met geel. Terecht dat hij heel boos op me was, dat zou ik ook zijn geweest."

Zijn vader is zijn grote motivator, nog steeds. "Hij zegt vaak dat ik me moet laten gelden in het veld. Ook al ben je een middenvelder, schiet eens op doel. Ook van afstand! Grijze muizen zijn er al genoeg in het betaalde voetbal. Dat heb ik echt ter harte genomen."

Hij wordt door sommigen al gelinkt aan het Nederlands elftal, maar zo ver reizen zijn gedachten op dit moment nog niet. "Ik heb niet bij elke wedstrijd in m'n hoofd van: als ik nu goed speel, kom ik misschien in beeld voor Oranje. Het is natuurlijk wel een droom, zoals La Liga en Premier League ook een droom zijn. Aan mij om te laten zien dat ik dat kan bereiken."