Nieuws

Ajax maakt grote fout met Álvarez: 'Is een compleet verkeerde inschatting geweest'

Ajax maakt grote fout met Álvarez: 'Is een compleet verkeerde inschatting geweest'

17-02-2023 22:50
1

Ajax heeft een verkeerde inschatting gemaakt omtrent Edson Álvarez, stelt Mike Verweij in de Kick-Off voetbalpodcast van De Telegraaf. Volgens de journalist was Chelsea bereid om heel ver te gaan voor de Mexicaan.

In de laatste weken van de zomerse transfermarkt hadden Chelsea en Newcastle United hun interesse in Álvarez kenbaard. De middenvelder had zelf wel oren naar een Engelse stap, maar de Amsterdammers wilden niet meewerken. Had de club uit de hoofdstad dat wel gedaan, dan had dat ze een aardige zakcent op kunnen leveren.

"Ze waren bereid om naar zestig miljoen te gaan", begint Verweij over een bod van Chelsea bij De Telegraaf. De journalist denkt dat die geldboot voor goed aan de neus van Ajax voorbij is gegaan. "Dat is een compleet verkeerde inschatting geweest van Ajax. Dat bedrag zal niet meer geboden worden, tenzij er een club heel erg in paniek raakt en nog een speler moet hebben. Maar het is een Mexicaans international en hij heeft op zijn 25ste al 61 interlands gespeeld. Daar zal altijd wel markt voor zijn, dus ik denk dat er wel weer een grote club voor hem komt."

Als het aan Álvarez zelf had gelegen, was speelde hij al in de Premier League. De Mexicaan gaf in oktober vorig jaar een interview dat hij even met het afketsen van de transfer heeft gezeten, maar dat hij zich nu wel weer heeft herpakt.