Nieuws

Ten Hag lovend over voormalig pupil: Versterking voor elke club in de wereld

Ten Hag lovend over voormalig pupil: "Versterking voor elke club in de wereld"

17-02-2023 10:21

Frenkie de Jong behoorde bij het 2-2 gelijkspel tegen Manchester United tot één van de grote uitblinkers op het veld. De fijnbesnaarde FC Barcelona-middenvelder kan rekenen op lovende woorden uit zowel Spanje als Engeland na zijn optreden.

Mundo Deportivo laat geen twijfel bestaan over de voetballende kwaliteiten van de Nederlander. Volgens de Spaanse krant is De Jong van het niveau van Luka Modric, Sergio Busquets en Kevin De Bruyne. 'Met zijn druk en versnelling aan de bal met zowel korte als lange passes, krijgt hij toegang tot de tafel van de grootste spelers', wordt er geconstateerd.

Analyticus Paul Scholes bij BT Sport denkt dat elke Premier League-club staat te springen om de diensten van De Jong, die in de afgelopen transferzomer haast onophoudelijk werd gelinkt aan een dienstverband bij Manchester United. "Hij is een geweldige voetballer en maakt elk team beter", aldus het United-icoon. "Hij is op zijn best op de nummer 6-positie, maar hij kan ook meer naar voren spelen."

Erik ten Hag had na afloop van het duel eveneens lovende woorden in huis voor zijn voormalig pupil met wie hij bij Ajax successen vierde. "Frenkie is een ongelooflijke speler", zei de Haaksbergenaar, opgetekend door AS. "Voor alle clubs in de wereld is hij een versterking. Hij heeft unieke kwaliteiten. Met hem in je team, wordt je team sterker."

Marca cover