Nieuws

Schmidt waarschuwt ondanks ruime uitzege op Brugge: 'Dit is nog maar de helft'

Schmidt waarschuwt ondanks ruime uitzege op Brugge: 'Dit is nog maar de helft'

16-02-2023 09:59
1

Benfica heeft woensdag goede zaken gedaan in de Champions League door het uitduel met Club Brugge met 0-2 te winnen, maar de Portugese club is er nog niet. Trainer Roger Schmidt houdt een slag om de arm en wil de Belgen niet onderschatten.

Door treffers van João Mário en David Neres kan Benfica met een goed gevoel terugreizen naar Portugal. Na afloop wilde Schmidt echter nog niet spreken van een gelopen race. "Het is een goede eerste stap, een uitzege. Maar het is nog maar de helft. We hebben vandaag laten zien dat we in onszelf geloven. In het begin hadden we het lastig, we moesten diep verdedigen. Later in de eerste helft controleerden we de wedstrijd, kwamen we tot kansen", stelt Schmidt na afloop bij ELEVEN.

Benfica profiteerde optimaal van fouten aan de kant van Club Brugge. Bjorn Meijer ging stevig de fout in, waardoor Neres in de slotfase de voorsprong kon verdubbelen. "We hadden voor rust al kunnen scoren. In de tweede helft scoren we wel, spelen we de wedstrijd goed uit en komen we zelfs aan die belangrijke tweede goal." Benfica onvangt Club Brugge op 7 maart voor de return.