Opstellingen

Ex-Ajacieden Ziyech en Haller tegenover elkaar bij Champions League-affiche

Ex-Ajacieden Ziyech en Haller tegenover elkaar bij Champions League-affiche

15-02-2023 20:01 Laatste update: 20:04

Hakim Ziyech heeft een basisplaats gekregen van Graham Potter voor het Champions League-treffen met Borussia Dortmund. Ook Sébastien Haller, die inmiddels hersteld is van teelbalkanker, verschijnt aan de aftrap.

Ziyech was afgelopen transferperiode dicht bij een overstap naar Paris Saint-Germain. De transfer ketste op het laatste moment af, omdat Chelsea de formulieren niet op tijd opgestuurd had. Ondanks dat de ex-Ajacied in de eerste seizoenshelft mondjesmaat in actie kwam onder Potter, verschijnt hij woensdagavond op het hoogste Europese podium in de basisopstelling. Ook de wintertransfers Enzo Férnandez en Mykhaylo Mudryk starten tegen Dortmund.

Haller begint bij Dortmund in de basis. De voormalig spits van Ajax kreeg afgelopen zomer te horen dat hij teelbalkanker had, waarna hij in de voorbije maanden twee operaties en vier chemokuren moest ondergaan. Vorige maand maakte hij weer zijn eerste speelminuten. Inmiddels is Haller weer helemaal hersteld en moet hij woensdagavond voor de doelpunten gaan zorgen bij de Duitsers. Donyell Malen begint op de bank bij Dortmund.

Het Champions League-affiche tussen Dortmund en Chelsea begint woensdagavond om 21.00 uur.