Nieuws

'Zlatan gooide briefje van vijfhonderd euro naar Lobont toe voor een nieuwe broek'

'Zlatan gooide briefje van vijfhonderd euro naar Lobont toe voor een nieuwe broek'

15-02-2023 12:23 Laatste update: 12:26

Nourdin Boukhari vertelt een prachtige anekdote over Zlatan Ibrahimovic. Het tweetal voetbalde begin deze eeuw samen bij Ajax en de spits van AC Milan voelde zich destijds al het mannetje in Amsterdam.

"Als hij iets had, mocht jij het niet hebben. Hij kon daar helemaal niet tegen. Dat heb ik bij hem gemerkt in die twee jaar. We woonden vlakbij elkaar en ik was regelmatig bij hem thuis. Soms liep ik ook met schoenen die hij ook aan had en dan werd hij boos. 'Niet aantrekken wanneer ik ze aantrek'. Dan zei ik: Wie ben jij ben om te bepalen wat ik aantrek. Maar dan zei hij: 'Ik ben de koning. Ik ben Zlatan'", vertelt Boukhari in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN.

"Maar op een dag had onze keeper Bogdan Lobont een broek gekocht. Armani, toevallig", vervolgt Boukhari. "Die broek kostte vijfhonderd euro. Zlatan had hem een week tevoren gekocht. Dus Lobont had hem waarschijnlijk van hem gezien." Zlatan was hier niet van gediend en besloot een plannetje te bedenken. De hele selectie moest hun handtekening op de broek signeren. "We pakken die broek. Ik doe mijn handtekening erop. Hij doet er heel groot ZLATAN op. Met een smiley erbij en legt de broek op de signeertafel voor de volgende spelers."

De keepers kwamen als laatste binnen en Lobont zag zijn broek liggen. "Hij zag het broekje ook. 'Kom op mannen. Dit een geen leuke grap. Gisteren heb ik hem voor vijfhonderd euro gekocht', zei Lobont. En dat vond ik zo mooi van Zlatan. Hij stond op en zei: 'Dit is de laatste keer dat je een broek van mij koopt op hetzelfde moment.' Hij gooit zo een paars briefje van vijfhonderd euro naar hem toe. En toen liep hij zo weg. Lobont is met die broek vol handtekeningen naar huis gegaan."