Liverpool wint Merseyside Derby: Gakpo maakt net als Van Dijk eerste tegen Everton

13-02-2023 22:49 Laatste update: 22:53

Liverpool FC heeft de Merseyside Derby met 2-0 gewonnen van Everton FC. Mede dankzij een doelpunt van Cody Gakpo beleefden The Reds een tamelijk zorgeloze avond.

Zowel Liverpool als Everton hadden de punten hard nodig. Jürgen Klopp en co. beleven een teleurstellend seizoen en staan momenteel negende in de Premier League. Bij stadsgenoot Everton gaat het nog een stuk minder. The Toffees strijden tegen degradatie en staan achttiende.

In de eerste helft leek er lang geen doelpunt te vallen. Gakpo, die wederom in de basis mocht beginnen van Klopp, kreeg nog een aardige kopkans, maar die ging rakelings naast. Tien minuten voor rust kwamen The Reds alsnog op voorsprong via een vlijmscherpe counter. Het was Mohamed Salah die aan de andere kant van het veld de 1-0 kon binnentikken. Dat was ook de stand bij rust.

Na rust zorgde Gakpo er al snel voor dat Liverpool het duel met een comfortabele voorsprong kon uitspelen. Wederom kwamen The Reds eruit met een counter. Trent Alexander-Arnold zorgde er met een piekfijne voorzet voor dat de Nederlandse aanvaller zijn eerste treffer voor Liverpool kon binnentikken. Net als Virgil van Dijk maakte Gakpo zijn eerste doelpunt voor The Reds tegen de aartsrivaal.

Daarmee bepaalde Gakpo al vroeg in het duel de eindstand. Liverpool kreeg nog wel kansen via Nunez en Salah, maar de aanvallers verzilverde deze niet.