Nieuws

Xavi gaat in op transfers en heeft lof voor De Jong: 'Beste Frenkie tot nu toe'

Xavi gaat in op transfers en heeft lof voor De Jong: 'Beste Frenkie tot nu toe'

11-02-2023 13:43

Xavi Hernández heeft enkel lof voor Frenkie de Jong. Volgens de Spanjaard is de Nederlander in zijn beste vorm tot nu toe. De trainer van FC Barcelona ging ook in op de transferperikelen rondom Ansu Fati en Sergio Busquets.

De Jong maakt de laatste weken een zeer sterke indruk op het middenveld van Barcelona. De Nederlander kreeg lange tijd kritiek over zich heen, maar lijkt zijn draai volledig te hebben gevonden bij de Catalanen. Xavi heeft de Nederlander het vertrouwen gegeven en ging op de persconferentie in op het spel van de voormalig Ajacied. "Frenkie is de beste Frenkie sinds hij hier is. Zowel in de aanval als de verdediging. Hij is kalm en speelt op een hoog niveau."

Fati werd de laatste weken in verband gebracht met een transfer naar de Premier League, maar als het aan Xavi ligt komt daar niets van terecht. "We verwachten veel van hem. Ik heb blind vertrouwen. We hebben de ploeg gemaakt zoals we het wilden doen. Ik heb een speciaal vertrouwen in Ansu, maar hij moet kalm blijven en beheerst zijn om 100% te geven wanneer hij speelt." Busquets lijkt wel bezig te zijn aan zijn laatste maanden bij Barcelona. "Hij weet dat hij erg belangrijk is. Hij is een levende legende en zijn persoonlijke beslissing zal zijn toekomst bepalen. Alleen hij beslist."