Nieuws

Den Bosch en De Gier na dit seizoen uit elkaar: 'We willen een andere richting op'

Den Bosch en De Gier na dit seizoen uit elkaar: 'We willen een andere richting op'

09-02-2023 15:27

Jack de Gier is bezig aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer van FC Den Bosch. De Brabantse club heeft besloten om het aflopende contract van de 54-jarige oefenmeester niet te verlengen.

"We gaan een andere richting op en dat is de reden voor dit besluit", licht technisch manager Yousuf Sajjad toe op de clubsite. "Jack heeft ons respect en onze waardering. Dat heeft hij ook van de spelers. Daarom gaan wij het seizoen samen op een positieve manier afronden met een sterk slotakkoord van de competitie. Hierbij blijven wij Jack alle mogelijke ondersteuning bieden."

De Gier laat weten dat hij vrede heeft met het besluit van zijn werkgever. "De afgelopen twee jaar heb ik met alle plezier bij FC Den Bosch gewerkt. De beslissing van de clubleiding om in het nieuwe seizoen met een andere trainer verder te gaan, heb ik te respecteren. Ik wil mijn periode bij de club nu vooral waardig afsluiten."

De 54-jarige oefenmeester zal na dit seizoen op zoek moeten naar een nieuwe club. Naast FC Den Bosch stond De Gier ook als trainer onder contract bij Almere City, NEC en Go Ahead Eagles.