Transfernieuws

Giakoumakis vertrekt naar Amerika, VVV ontvangt mooi bedrag voor ex-spits

Giakoumakis vertrekt naar Amerika, VVV ontvangt mooi bedrag voor ex-spits

08-02-2023 20:54

Giorgos Giakoumakis verruilt het Schotse Celtic voor de Verenigde Staten. De Griekse spits gaat zijn carrière vervolgen bij Atlanta United. De miljoenentransfer levert VVV-Venlo een mooi bedrag op.

Giakoumakis kwam in het seizoen 2020/21 uit voor VVV en werd ondanks de degradatie van de Limburgers topscorer van de Eredivisie met 26 doelpunten. Celtic betaalde anderhalf jaar geleden zo’n 2,5 miljoen euro voor hem. Bij deze transfer dwongen de Venlonaren een doorverkooppercentage van vijftien procent af. Met de transfer van de Griekse spits naar Atlanta is een bedrag van zo'n 4,7 miljoen euro gemoeid, waarvan een gedeelte dus naar VVV gaat.

"Giorgos is een speler die al een tijdje bij ons op de radar stond", zegt technisch directeur Carlos Bocanegra van Atlanta United op de clubsite. "Hij is een sterke spits die ervan houdt om doelpunten te maken. Hij speelt met een hoge intensiteit, werkt hard en is iemand waarvan we denken dat hij ons team een stap verder kan helpen. We zijn ontzettend blij met zijn komst."