Opinie

De Mos luidt de noodklok over PSV'er: Het zit niet goed tussen de oren bij hem

De Mos luidt de noodklok over PSV'er: "Het zit niet goed tussen de oren bij hem"

06-02-2023 15:24

Aad de Mos heeft de vloer aangeveegd met Armando Obispo, na diens domme rode kaart in de topper bij Feyenoord (2-2). Volgens de analist heeft de PSV-verdediger persoonlijke begeleiding nodig.

Na iets meer dan een uur spelen in de Kuip ging de mandekker met gestrekt been door op Santiago Gimenez. Na inmenging van de VAR kreeg Obispo rood. "Een heel domme overtreding, dan geef je de tegenpartij een grote kans om terug te komen in de wedstrijd", zegt de Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Obispo is de hoofdschuldige. Hij benadeelt PSV honderd procent."

Volgens de oud-trainer was het 'wachten' op een overtreding van de centrumverdediger. "Het geeft aan dat hij dit seizoen niet helemaal stabiel is. Dat is wel een noodzaak als je in de top wil spelen. Je moet rustig zijn. Zijn kwaliteiten aan de bal en zijn kopspel is fantastisch. Maar als het tussen je oren niet goed zit, ben je kwetsbaar."

De Mos ziet een repeterend patroon bij Obispo. "Het is bij hem al zo vaak gebeurd. Hij moet zich laten begeleiden. Een mental coach kan heel belangrijk zijn om hem te redden voor het topvoetbal. Die fouten kosten zoveel miljoenen en kan een club een kampioenschap of eerste of tweede plaats kosten."