Gelijkspel in Groningen: Twente verzuimt in te lopen op Feyenoord, AZ en PSV

05-02-2023 18:40

FC Twente en FC Groningen hebben zondagmiddag de punten gedeeld in de Eredivisie. Na een vroege voorsprong voor de Tukkers knokte Groningen zich knap terug.

Al vroeg kwam FC Twente op voorsprong in De Euroborg. Sem Steijn, die ten faveure van Michel Vlap in de basis mocht beginnen, opende in de vijfde minuut de score voor de Tukkers op aangeven van Vaclav Cerny. Daarna stichtte FC Groningen wel wat gevaar, maar De Trots van het Noorden kwam niet tot scoren. Virgil Misidjan was voor Twente dicht bij de 0-2, maar de aanvaller schoot voorlangs.

Daarna was het weer aan Groningen. Twente-doelman Lars Unnerstal moest reddend optreden op inzetten van Ricardo Pepi en Elvis Manu. De Duitse doelman kwam steeds als winnaar uit de koker, zo ook bij een zwabberend schot van Tomas Suslov.

In de tweede helft ging Groningen vrolijk door met aanvallen, maar lang bleef dat ondanks het sterke optreden van Manu zonder resultaat. In de 69ste minuut kreeg de ploeg van Dennis van der Ree loon naar werken. Op aangeven van Johan Hove werkte Oliver Antman de 1-1 binnen. Daarmee bepaalde hij de eindstand.

FC Twente staat daardoor met 37 punten op de vijfde plaats. Groningen draagt de rode lantaarn over aan SC Cambuur en staat nu zeventiende.