Nieuws

Gutierrez heeft maar één wens met PSV: 'Nu wel tijd om kampioen te worden'

Gutierrez heeft maar één wens met PSV: 'Nu wel tijd om kampioen te worden'

04-02-2023 23:12 Laatste update: 17:51

Erick Gutierrez heeft maar één wens met PSV en dat is kampioen worden. Aangezien de Eindhovenaren zondagmiddag het gat kunnen dichten met Feyenoord, beseft de Mexicaan maar al te goed wat er op het spel staat in De Kuip.

In 2018 verruilde Gutierrez Pachuca voor PSV. Hoewel ze in Eindhoven meerdere malen dicht bij een kampioenschap waren, kwam het er nog niet van voor de Mexicaanse middenvelder. "Er zijn veel grote talenten vertrokken de afgelopen jaren. Er is wel een nieuwe generatie, maar het duurt altijd even voordat zoiets zijn vruchten afwerpt. Het is nu wel tijd om kampioen te worden. Het doet me veel pijn dat dat nog niet is gebeurd, want dat is mijn grootste wens”, vertelt 'Guti' tegenover De Telegraaf.

De prestaties van PSV dit seizoen tegen ploegen in het rechterrijtje zijn niet om over naar huis te schrijven. Gutierrez beseft dat zijn ploeg tegen de laagvliegers te veel punten heeft laten liggen. "Soms snap ik niet hoe dat kan. Ligt het aan de houding, is het onoplettendheid? In december ging het wel goed met Cody en Noni er nog bij. Dat waren twee belangrijke spelers voor ons, die een grote invloed hadden op het spel. Het was wel even zoeken toen ze weggingen. Het is nu heel belangrijk om de wedstrijd tegen Feyenoord te winnen, dan ligt alles weer open. Daar hebben we het onderling over. Ik sta er heel positief in. Mijn geloof dat we daar kunnen winnen, is groot."