Breaking news

Nieuws uit Groningen: hekkensluiter zet technisch directeur Fledderus op straat

Nieuws uit Groningen: hekkensluiter zet technisch directeur Fledderus op straat

03-02-2023 09:20 Laatste update: 09:25
1

FC Groningen heeft Mark-Jan Fledderus per direct op straat gezet. De Trots van het Noorden heeft onvoldoende vertrouwen in de technisch directeur. 

In 2019 werd Fledderus aangesteld als eindverantwoordelijke bij Groningen. Onder het bewind van de voormalig profvoetballer eindigde de club achtereenvolgens negende, zevende en twaalfde. Dit seizoen staat de club er heel anders voor. De laatste plaats in de Eredivisie en de vroege uitschakeling in de KNVB-beker door de amateurs van Spakenburg is tot nu toe de harde realiteit.

"Wij zijn continue in gesprek met elkaar om te kijken wat er wel en wat er niet goed gaat. Zo ook weer na de afgelopen transferwindow. Voor ons was de conclusie dat er onvoldoende vertrouwen en perspectief is om de samenwerking voort te zetten", begint algemeen directeur Wouter Gudde in een persbericht op de clubwebsite. "Dat vinden wij uitermate vervelend, want wij zijn Mark-Jan heel veel dank verschuldigd. Hij heeft ons in een financieel zeer moeilijke fase van de club enorm geholpen met hele goede transfers. Die credits verdient hij absoluut."

Zonder Fledderus werkt Groningen nu toe naar de wedstrijd tegen FC Twente in de Eredivisie. De noorderlingen hebben sowieso een lastig programma de komende weken: het treft onder meer PSV, Feyenoord en AZ in de komende vijf wedstrijden.