Transfernieuws

'Beschuldigingen over en weer na stuklopen Isco-deal bij Union Berlin'

'Beschuldigingen over en weer na stuklopen Isco-deal bij Union Berlin'

01-02-2023 10:45

Isco stond deze week op het punt een contract te tekenen bij Union Berlin, maar de onderhandelingen liepen na de medische keuring nog stuk. Vanuit het kamp van de Spaanse speler wordt Union ervan beschuldigd details te wijzigen in het contract, terwijl de Duitse club stelt dat de voetballer achteraf een hoger salaris eiste.

BILD stelt dat de twee partijen elkaar niet meer in overeenstemming konden komen met het contract, iets wat eerder in de week wel was gelukt. Volgens El Mundo stond Isco op het punt een contract van anderhalf jaar te tekenen, maar veranderde Union dat plots in een contract van zes maanden. Daar kwam bij dat de aanvallende middenvelder niet mocht worden gebruikt in de Europa League. 

Union was juist weer geagiteerd omdat de salariseisen hoger uitvielen dan verwacht, stelt El Confidencial. Dat kan te maken hebben met een bruto-netto-misverstand. Union zou het salaris in brutovorm hebben getoond, terwijl men in Spanje wellicht een netto bedrag gewend is. Daardoor viel de som lager uit dan verwacht voor Isco. De Bundesliga-club liet de deal uiteindelijk varen en wilde 'niet iets doen wat niet bij ons past.'