Transfernieuws

Excelsior heeft beet en neemt voormalig Ajax-speler op huurbasis over van Aberdeen

Excelsior heeft beet en neemt voormalig Ajax-speler op huurbasis over van Aberdeen

31-01-2023 23:36 Laatste update: 23:48

Excelsior heeft vlak voor het sluiten van de transferwindow Vicente Besuijen gepresenteerd. De voormalig speler van onder meer Ajax en ADO Den Haag komt op huurbasis over van het Schotse Aberdeen FC.

Excelsior maakt via de officiële kanalen bekend dat Besuijen het seizoen in Rotterdam afmaakt. De Kralingers staan knap veertiende in de Eredivisie en hopen met de snelle Besuijen de gevarenzone te blijven ontlopen. Er was veel interesse voor de aanvaller, maar Besuijen kiest voor een avontuur in Zuid-Holland.

Technisch manager Niels van Duinen wil Besuijen graag aan het werk zien. "Met Vicente halen we een jongen binnen met explosiviteit en creativiteit, en iemand die de Nederlandse competitie goed kent. Hij heeft het in de eerste seizoenshelft goed gedaan bij Aberdeen FC en wil nu bij ons weer speelminuten gaan maken in de Eredivisie, zoals hij eerder bij ADO Den Haag heeft gedaan. Met zijn specifieke kwaliteiten is Vicente voor ons een absolute meerwaarde op weg naar handhaving in de Eredivisie", stelt de bestuurder op de clubsite

Besuijen is niet alleen bekend met de Eredivisie, maar kent ook een aantal spelers binnen de selectie van Excelsior. "Ik heb met de club gesproken en de speelstijl van Excelsior en het verhaal van de club spraken mij erg aan. Bovendien ken ik behoorlijk wat jongens die hier nu al spelen en dat is voor mij ook een belangrijke reden om deze keuze te maken. Mijn gevoel zegt dat ik goed bij deze ploeg pas. Daardoor denk ik mezelf snel te kunnen aanpassen om het team te kunnen helpen om ons te handhaven op het hoogste niveau."