Wedstrijdverslag

Napoli neemt voorschotje op eerste landstitel sinds 1990 met late zege op Roma

Napoli neemt voorschotje op eerste landstitel sinds 1990 met late zege op Roma

29-01-2023 22:45

Napoli heeft meer dan uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Italiaanse landstitel. De Gli Azzuri wonnen in eigen huis laat van AS Roma (2-1) en nemen daarmee alvast een voorschotje op het eerste kampioenschap sinds 1990. Het verschil met nummer twee Internazionale bedraagt nu al dertien punten.

Napoli kwam in de openingsfase goed weg. Min-Jae Kim kopte de bal over zijn eigen doelman, maar zag tot zijn grote opluchting dat de bal over het net zeilde. Na dik een kwartier te hebben gespeeld kwam de Italiaanse koploper op voorsprong. Een voorzet van Kvicha Kvaratskhelia werd door Victor Osimhen met de borst gecontroleerd. Hij hield hem nog een keer hoog om de bal vervolgens keihard tegen de touwen te jagen. Vele verdere noemenswaardige momenten ontstonden er niet in de eerste helft.

Hirving Lozano hielp om en nabij de zestigste minuut een enorme kans om zeep voor Napoli. Met drie man braken ze door de Roma-defensie, maar de Mexicaan besloot om voor eigen succes te gaan. Zijn poging werd tot grote woede van teamgenoten gepakt door Rui Patrício. Een kwartier voor tijd werkte Stephan El Shaarawy een hoge voorzet van Nicola Zalewski bij de tweede paal binnen. Roma leek daardoor een gelijkspel in handen te hebben, maar niets bleek minder waar. In de slotfase maakte invaller Giovanni Simeone er 2-1 van, waardoor Napoli er alsnog met de winst vandoor ging.

Door de zege staat Napoli dertien punten los op nummer twee Internazionale. De weg naar de Scudetto ligt daardoor helemaal open. Roma vinden we terug op plek zes. De ploeg van José Mourinho is nog volop in de race voor een ticket naar de Champions League.